Generalen.

Vores tema for 2018 kalder vi: Chokolade...  Vi elskkeeerr chokolade..al form for chokolade og vi bruger det i unikke og smagfulde kombinationer i alt fra foretter til desserter.  Jeg har længe haft lyst til at udfordre mig selv med sammensætninger af chokolade i forhold til at skabe ekstra smag i en ret. Jeg har læst op på gamle opskrifter og fundet at chokolade i sig selv er slet dårligt brugt og sjældent til fisk og kød. En af de første retter vi har skabt, er vores svampe puré med bitter mørk chokolade, som går forrygende til vores gravet oksefilet. I sig selv har chokoladen ingen relevans til kødet, men sammen med svampe og olivenolie bliver kombinationen sublim.

Det klassiske køkken med sin grundtilgang til at smagen og råvaren er det vigtigste, vil også være meget fremtrædende i år og jeg satser på, at vi finder tid til at begynde på vores egne skinker og de nye pølser, vi vil lave med urter fra skov og strand. 
Vi ved at 2018 bliver et vigtigt gastronomisk år for os, hvor vi konsoliderer os med vores form for køkken, og har derfor taget initiativ til at finde flere og mere lokale råvarer som Generalens køkken vil være stolt over at servere; vores mål er simpelt: At skabe mest mulig velsmag og nydelse for vores gæster.

Vi har primært lokale leverandører i både grøntsager, fisk, kød og frugter. Mælk, fløde og smør kommer fra Thise og vores vildt kommer den lokale jæger med. Kalv, okse, lam og gris kommer fra Grambogaard på Midtfyn og alle vores gode æbler, pærer, kirsebær og blommer kommer fra Strandlyst ved Rudkøbing, som også er et besøg værd i sig selv. Vi lever i køkkenet efter årets gang, og er kraftigt inspireret af en gammel kogebog skrevet af Christoffer Jacobsen som regerede i køkkenet på Tranekær Slot i omkring 1815. 

Restaurant Generalen i Tranekær med den historiske baggrund som herskabsstald for Tranekær Slot, er indrettet med de originale gamle hestebåse og stengulv. Bordene dækkes elegant op og vi skaber stemning med fakler og levende lys.Vi tilbyder at afholde alle former for selskabelighed og har plads til 190 glade gæster i vores restaurant, samt 200 gæster på vores store solvarme terrasse. Vi har åbent hele året for alle former for middage og selskaber og arrangerer gerne events og temaer for at gøre Deres næste selskab til en uforglemmelig oplevelse.

Med de bedste gastronomiske hilsner Jeanette & Christian Pichardt.

Se mere info om "Generalen" her.    Se vores åbningstider

Vores a la carte restaurant har åben hele året Fredag og Lørdag kl. 12.00 til 21.00 og søndag fra 12.00 til kl.16.00.
Fra fra maj til og med september har vi åbent hver dag fra 11.30 til 21.00

DOG har vi på visse tidspunkter lukket ved private selskaber, højtider og ferie, se mere under åbningstider.