Lørdag den 1. September 2018 afholder Restaurant Generalen i Tranekær den første Generalens Skov Gourmet nogen sinde.

Vi har udviklet en vandre / hygge gåtur hvor vi komponerer madoplevelsen med at være ude i naturen og samtidigt sætte fokus på, at motion ikke behøver at være kedeligt. Tag dine venner og familie med på en vandre/ gå tur på ca. 8 km rundt i Tranekær’s smukke natur og få mad/drikke oplevelser med undervejs. Det eneste I skal gøre er at følge stien og lade jer overraske.

Det forgår omkring Tranekær by og slot og ned mod Storebælt. Ruten er lagt gennem vores smukke landskab og man oplever skov og mark, vej og strand. Temaet vil være “Gammel Dansk”, på mere end en måde da Generalen’s køkken arbejder ud fra en kogebog fra 1815 skrevet af datidens Slotskok Christoffer Jakobsen.

Alle deltager møder på et forud bestemt tidspunkt som man vil modtaget med sin bekræftelse og derfra vil deltagerne blive sendt ad sted på deres tur.
Mødetid er 30 min inden gåturen starter og ved indskrivning modtager man en lille hjælpe/start pakke, et deltager armbånd og en rute beskrivelse.

 • Ved ankomst – indskrives ved den store plæne ved siden af Restaurant Generalens terrasse. Her er vores info stand.
 • Man bliver sendt i venteboks før turen begynder. Her bliver man så hentet fra, af en af vores medarbejder som følger jeres gruppe til starten.
 • Start: deltagerne vil blive budt på dagens første smags oplevelse og her blive deltagerne orienteret om dagens program.
  Når det er sket, vil man blive sendt afsted.
 • På posterne: Her opholder deltagerne sig i ca. 20 min. inden man bliver sendt af sted igen. Posten har et specielt tema og her får man en ny gastronomisk oplevelse og et glas mundgodt man skal smage. Man får også en historie om det emne der er på denne post.
 • Det samme sker på alle poster, indtil ende stationen. Her er man tilbage på Restaurant Generalen og der serveres kaffe og kage,
  og der kan også købes diverse drikkevare fra baren.
 • Varigheden på vandre/gåturen er ca. 4 timer / ca. 8 km.
 • På den store plæne (eller indendøres ved regn) vil der være mulighed for at købe nogle af de smags oplevelser som I har smagt på turen fra vores leverandører.
 • 19.00 har vi Argentinsk Asado, kød på flere måder og god vin. Den perfekte måde at afslutte dagen på med venner og familien. BESTIL PLADS.
 • Hvis man er færdig nogle timer før kl. 19.00 med vandre/ gå turen vil der være mulighed for at opleve Tranekær Slot, by og kirke, Medicinhaverne, kunstparken, møllen og div.
 • Prisen er det samme om det er børn eller voksne og der vil ikke blive taget højde for børn i menuen.
 • Parkring forgår heste folden lige ved Generalen og der er parkerings vagter ved hovedvejen ned til pladsen.

Gourmet poster på ruten.  Her bliver deltagerne/gæsterne modtaget af et team som er klar med en speciel oplevelse af mad og drikke, og man møder den producent som har lavet eller opfundet drikke- eller råvaren som er brugt i maden. Dette vil gentage sig på alle standene ude i den fri natur.

Indskrivning og start på Generalen – Velkomst og snack.
Post 1: Får Folden –  Slots parken  –  Tørsaltet og røget.
Post 2: Fiske pladsen – Botofte strand. – Det går i fisk her.
Post 3: Stranden pladsen – “med skaldyr”
Post 4: Fasanskoven – En “vild” ret.
Post 5: Tranekær Møllen – bær og gryn.
Post 6: Restaurant Generalen – Kaffe og kager af mange slags. Dette er den sidste post og det er her turen slutter.

OBS. Vær opmærksom på vejret og husk gode trave sko.   Hunde må gerne medtages. ( dog ikke inde i selve restauranten)Vi forbeholder os ret at at aflyse arrangementet ved for få tilmeldinger og i så fald vil man få fuld refundering. 

 

OBS – speciel aften grill menu Lørdag d.1 kl. 19.00 –
Argentinsk Asado –
Et kæmpe udvalg i kød fra okse og kalv med tilhørende vine fra Altocedro præsenteret af Direktøren fra Gourmet wine Peter Rasmussen.

Share